Badrum

Du är själv skyldig att underhålla badrum och toalett och reparera skador som uppstår så att lägenheten hålls i gott skick. Badrum skall vara funktionsdugliga och tåla att användas på sätt som sker i respektive lägenhet.

Tänk på att aldrig göra hål i golvet i badrum eller toalett!

Klinkers: Du kan lägga klinkers på golvmattan men då måste du använda ett kakellim som inte löser upp plasten i mattan. Vill du lägga om golvet kan du ta bort plastmattan, men du får inte bila bort betongen. Du måste även se till att luftspalten mellan kakelvägg och golv inte täpps till. Om du inte är noga med detta kan det medföra mögel bakom kaklet. Försäkringen täcker inte sådana skador.

Föreningen kräver att arbetet ska utföras av våtrumsspecialist. Föreningen har även rätt att besiktiga utförda arbeten.

Golvbrunnen: Denna bör rengöras ofta. Luktar det illa ur vattenlåset, slå i lite maskindiskmedel tillsammans med varmt vatten och låt det stå åtminstone en timme. Är du borta en längre tid från lägenheten kan du slå en liten mängd matolja i vattenlås samt brunn, då torkar inte låset ur så lätt och du undviker dålig lukt.

Håll rent under badkaret: Läckage under badkaret syns inte på en gång, gör du rent då och då så upptäcker du skador i tid.

Avloppsrör från handfatet: Detta är lätt att skruva isär och rengöra. Använd inte verktyg om du har plaströr, då kan gängorna skadas och läcka.